Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin 101. açılış yıl dönümü okulumuzda çevrim içi kutlama töreni ile coşkuyla kutlandı. Programda şiir, konuşma ve videolara yer verilirken 23 Nisan neşesi ekrandan da olsa yüreklerimizde yerini aldı.

Nis

Bu salgın döneminde birbirimizden uzakta da olsak gönüllerimiz ve duygularımız bu güzel günde hep bir arada olacaktır. 7/C sınıfı öğrencilerimizin hazırladıkları bu güzel video için öğrencilerimize sonsuz teşekkürler.

Nis

Okulumuz öğrencileri, 22.04.2021 saat 11.00'de Teknofest'in 23 Nisan Çocuk Bayramına yönelik "Yayoi Kusama ve Benekler" adlı atölye çalışmasına katıldılar. Öğrencilerimiz, yapılan online etkinlikte eğlenceli vakit geçirdiler. Bu çalışmalarda emeği geçen öğretmenleri ve atölye çalışmalarına katılan öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

"Uzaktan Hoş Bir Seda" eTwinning projemiz kapsamında nisan ayı şiir etkinliği için Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüz Aziz GÜN, Cemal Safi'nin "Yar Olamadın" şiiri ile projemize destek verdi. Her proje ve etkinlikte bizlerin yanında olan ve desteğini esirgemeyen Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüz Aziz GÜN'e teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuz Psikolojik Danışmanı Esma Şahin tarafından online lise tanıtım günleri düzenlendi. Lise tanıtım günlerinde bizimle bir araya gelip lise tanıtımlarını gerçekleştiren ve öğrencilerimize yardımcı olan değerli müdürlerimize, öğretmenlerimize ve sevgili mezun öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

İngilizce Dersi Öğretim Programı esas alınarak belirlenen kelimeler ile öğrencilerin yaş grubu ve seviyelerine uygun görsellerin birleştirilmesiyle hazırlanan 2-8. sınıf öğrencilerine yönelik kelime kartları Genel Müdürlüğümüzce hazırlanmıştır. 34 temada hazırlanan kartlar http://tegmmateryal.eba.gov.tr  web sayfasında öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin hizmetine sunulmuştur.

hazırlanan kelime kartları için http://tegmmateryal.eba.gov.tr  web sayfasını ziyaret ediniz.

Nis

Okulumuz bünyesinde 2 seneyi aşkın bir süredir yürütülen "Öğretmenim Ne Okuyor" etkinliği kapsamında öğretmenlerimiz hangi kitapları okuduklarını sizlerle paylaşmaya devam ediyor. Tüm öğretmenlerimize katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuz kuruculuğunda başlatılan "Uzaktan Hoş Bir Seda" eTwinning projesi kapsamındaki şiir etkinliğine destek veren İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Aziz GÜN'ü, proje ekibi olarak makamında ziyaret ederek bizlere verdikleri destek için teşekkürlerimizi ilettik.

Nis

Okulumuz kuruculuğunda devam eden "Uzaktan Hoş Bir Seda" eTwinning projesi kapsamında Zoom üzerinden "Masalcı Nine ile Masal Saati" etkinliği düzenlendi. Masal anlatıcısı, eğitmeni ve yazar Nurten CECELİ ALKAN'ın konuk olduğu etkinlik yaklaşık 300 kişinin katılımıyla gerçekleşti. Bu güzel etkinlk için öğretmenlerimize ve proje ortaklarımıza teşekkür ederiz.

Nis

2020 - 2021 Eğitim öğretim yılı genel ve LGS sınavına yönelik 8. sınıf derslerine giren öğretmenlerimiz ile toplantı yapıldı. Çevrimiçi olarak gerçekleştirilen toplantıda pandemi süreci, uzaktan eğitim ve yüz yüze eğitim, destekleme ve yetiştirme kursları, LGS'ye yönelik çalışmalar ve 8. sınıf öğrencilerinin genel değerlendirilmesi gibi konular üzerinde duruldu. Toplantı okul müdürü Erdal DEMİROL'un sağlıklı bir eğitim öğretim dilekleriyle sona erdi.

Nis

Okulumuz Psikolojik Danışmanı Esma Şahin, 8.sınıf öğrenci velilerine "Sınav Kaygısı ve Baş Etme Yolları" konulu seminer verdi. Öğrenci velilerimiz, yaklaşan LGS sınavı öncesi sınav kaygısıyla nasıl baş edebilecekleri ve çocuklarına LGS hazırlık sürecinde nasıl yardımcı olabilecekleri konusunda bilgilendirildiler.

Mrt

Okuma Becerileri dersi kapsamında bugün  Şair, Yazar Bestami Yazgan bizlerleydi. Daha önce çeşitli vesilelerle Erzincan'da bulunduğunu dile getiren yazar, bu mutluluğu  bir kez de online olarak yaşamanın kendisi adına da mutluluk verici olduğunu dile getirdi. Yazarken insanlara sevgiyi, hoşgörüyü, değerlerimizi de aşılamayı ilke  edinen Sayın Yazgan, okuduğu şiirlerle öğrencileri adeta mest etti. Bizlere zaman ayırdığı için kendisine bir kez daha teşekkür ediyoruz.

Mrt

Okulumuz Müdür Yardımcısı Lokman Bozdere'nin yürüttüğü Okuma Becerileri dersinde 31.03.2021 tarihinde saat 13.10 da ki konukları Şair ve Yazar Bestami Yazgan olacak. 2 ders saati boyunca öğrencilerimizle "Okuma Kültürü ve Şiir" üzerine söyleşi yapacak olan konuğumuzu ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz.

Mrt

Okulumuz Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Hakan İbili rehberliğinde, ODTÜ Teknokent bünyesinde bulunan Rokodemi tarafından düzenlenen Root 2021 Robotik ve kodlama yarışmasında öğrencilerimiz yarı finale yükseldi. 5577 öğrencinin başvurduğu yarışmada başarı sağlayan öğrencilerimize ve onlara bu süreçte desteğini ve rehberliğini esirgemeyen öğretmenimiz Hakan İbili'ye teşekkür ederiz.

Ayrıca bu tempolu ve yoğun yarış sürecinde bizden destediğini esirgemeyen ve her sorumuzu cevaplandıran Rokodemi yetkilisi Barbaros Sarıkaya'ya da çok teşekkür ederiz.

Mrt

Mersin'de düzenlenen Atıcılık Türkiye Şampiyonası'nda, Havalı Tüfek kategorisi Yıldız Erkeklerde okulumuz öğrencisi Kerim Can Karanlık Türkiye ikincisi olmuştur. Öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz. Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkürler.