Mrt

Bu süreçte evlerimizdeki en iyi dostlarımız kitaplar oldu. Biz öğretmenlerde öğrencilerimize örnek olma adına hem de sizlere kitap fikirleri sunmak amacıyla etkinliğimiz devam ediyor. Unutmayın kitaplar sayesinde yeni dünyalara yelken açıyoruz. Bu süreçte emeği geçen bütün öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okullarda hijyen şartlarının geliştirilmesi ve enfeksiyon önleme ve kontrol süreçlerinin tutarlı olması amacıyla yürütülen "Okulum Temiz" programına başvuran okulumuz  belge almaya hak kazandı. Okulumuz yapılan denetim sonucunda TSE onaylı "Okulum Temiz"  belgesini almaya hak kazandı. "Okulum Temiz" belgelendirme sürecinde, okulumuz personeline özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda yüz yüze eğitim seyreltilmiş olarak 3 Mart 2021'de başladı. Okulumuzda, sınıf mevcutları 15 kişilik olacak şekilde planlanarak toplam 48 sınıfla yüz yüze eğitim öğretim başlandı. Maske, mesafe ve temizlik ilkesi ile yüz yüze başlayan okulumuz öğretmenlerine, öğrencilerine ve personeline başarılar dileriz.

Şbt

Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Hakan İbili rehberliğinde kurulan robotik kodlama ekibi, Rokodemi tarafından her yıl düzenlenen ulusal robotik kodlama turnuvasına katılıyor. "Root 2021" isimli yarışma online ve yüzlerece okulun katılımı ile gerçekleştirilecektir. Disiplinlerarası yaklaşımı temel alan bu yarışma sürecinde öğretmenimize ve öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Şbt

"2023 Eğitim Vizyonu Disiplinler Arası Eğitimine Robotik Kullanımı ile Adaptasyon" adlı proje kapsamında okulumuzda yürütülen çalışmalar hızla devam etmektedir. Öğrencilerimizin geliştirdiği "hırsız alarmı" ve "sokak lambası" uygulamalarına ait videolar aşağıdadır.

Şbt

Okulumuz Türkçe Öğretmeni Aygül Donbak Tursun, Rehberlik Öğretmeni Eyüp Yazıcı ve Müdür Yardımcımız Lokman Bozdere tarafından yürütülen eTwinning projesi vesilesiyle hazırlanan okulumuzun tanıtım videosunu gururla sunarız. Videonun hazırlanmasında ve görüntülerde MESAT Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda okulumuz Müzik Öğretmeni Sevilay Erkan'ın eşi Sayın Ferruh Erkan'a , video metninin yazımında Lokman Bozdere'ye ve seslendirmede Aygül Donbak Tursun'a emeklerinden ötürü teşekkür ederiz.
İyi ki Müşir Zeki Paşalıyız...

Şbt

EBA arayüzünü kullanırken size gönderilen ödevleri, çalışmaları, kaynakları ve sınavları kolay takip edebilmeniz için aşağıdaki kurallara uymanız gerekmektedir.

Şbt

"2023 Eğitim Vizyonu Disiplinler Arası Eğitimine Robotik Kullanımı ile Adaptasyon" adlı proje kapsamında okulumuzda yürütülen çalışmalar 2. dönem de hızla devam etmektedir. Uzaktan eğitim yöntemi ile devam eden kursumuzda öğrencilerimiz arduino uygulamalarını başarıyla yapmaya devam ediyorlar. Öğrencilerimize proje sürecinde başarılar dileriz.

Şbt

Okulumuzun kuruculuğunda başlatılan "Uzaktan Hoş Bir Seda" eTwinning projesi hız kesmeden çalışmalarına devam ediyor. İşbirliğinin en güzel yansımalarından biri olan bu portalda, ortaklarımızında yer aldığı proje tanıtım videosu yayınlandı. "Uzaktan Hoş Bir Seda" eTwinning projesine katılan öğrencilerimiz kendilerini tanıtmak için avatarlarını oluşturdular. Bu etkinlikle web 2.0 araçlarının keyifli dünyasıyla da tanışmış oldular. Bu öğretici ve eğlenceli süreçte öğretmenlerimize ve öğrencilerimize başarılar dileriz.

Şbt

Ocak ayının son haftasında yüz yüze başlayan destekleme ve yetiştirme kurslarımız tam hızıyla devam ediyor. Yaşanan salgın sürecinde öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyarak başarılı bir eğitim öğretim süreci geçiriyorlar. Öğretmlerimize ve öğrencilerimize başarılar dileriz.

Şbt

Salgın koşulları nedeniyle 2020-2021 yılı 2. dönemi zümre toplantıları çevrimiçi olarak yapıldır. zümre toplantılarında ikinci dönemde derslerin yol haritası çıkarılarak, birinci dönemin genel değerlendirilmesi yapıldı.

Şbt

Okulumuzda 2020 - 2021 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönemi Ders Zili Çaldı. Uzkatan eğitim ile devam eden 2. dönem, 1Mart itibari ile 8. sınıfların yüzyüze eğitime başlaması ile devam edecek. 2. dönem öğretmen, öğrenci ve velilerimize hayırlı olsun. Sağlıklı günlerde yüzyüze eğitimde görüşmek üzere.

Şbt

Beden Eğitimi öğretmenimiz Özge Gürer rehberliğinde 5.sınıf öğrencilerimiz, ara tatil sürecinde Beden Eğitimi ve Spor dersi için materyal tasarımları yaptılar. Bu süreçte emeği geçen öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

2020-2021 eğitim-öğretim yılı 1. döneminde, Teknoloji Tasarım Öğretmeni Şermin Omay rehberliğinde yapılan etkinlikler düzenlenip sanal sergi oluşturulmuştur. Sanal sergi, "Temel Tasarım", "Mimari Tasarım" ve "Bilgisayar Destekli Tasarım" başlıkları altında yer alan tasarımlardan oluşmaktadır. Klasik müzik eşliğinde gezeceğimiz sergimizde sanal tur sizleri beklemektedir. Yaptığı çalışmalardan dolayı öğretmenimize, öğrencilerimize ve sanal sergiyi dizayn eden Bilişim Teknolojileri Öğretmeniz Hakan İbili'ye teşekkür ederiz.

NOT: Sanal sergimizi başlattıktan sonra sol kısımda yer alan tam ekran simgesine tıklayarak "Tam Ekran" modunda gezebilirsiniz.

Sanal Sergimizin Linki: https://www.artsteps.com/view/601ae3cda2e10c7fa27da2d1?currentUser

Şbt

Türkçe Öğretmenimiz Melike Uymaz rehberliğinde, 5/C, 5/D ve 5/G sınıf öğrencilerimiz yazar Elif Alp ile kitabı hakkında söyleşi yaptılar. Yazar Elif Alp, Türkçe öğretmenimizin yaptığı girişimler sonucunda okulumuza önce imzalı kitabını göndermişti. Öğrencilerimiz gönderilen imzalı kitabı okuduktan sonra yapılan söyleşide kitap ile ilgili sormak istedikleri ve merak ettikleri konuları yazarımıza sordular.