Şbt

Türkçe Öğretmenimiz Melike Uymaz rehberliğinde, 5/C, 5/D ve 5/G sınıf öğrencilerimiz yazar Elif Alp ile kitabı hakkında söyleşi yaptılar. Yazar Elif Alp, Türkçe öğretmenimizin yaptığı girişimler sonucunda okulumuza önce imzalı kitabını göndermişti. Öğrencilerimiz gönderilen imzalı kitabı okuduktan sonra yapılan söyleşide kitap ile ilgili sormak istedikleri ve merak ettikleri konuları yazarımıza sordular.

Ock

Sevdiklerimizden uzak kaldığımız ve özlem duyduğumuz bu zorlu pandemi sürecinde 'Uzaktan Bir Hoş Seda' Şiir dinletisi projemiz ile evlerinize misafir olmak istedik. Psikolojik Danışmanımız Eyüp Can Yazıcı ve Türkçe Öğretmenimiz Aygül Donbak Tursun'un organize ettiği 'Uzaktan Bir Hoş Seda' isimli proje kapsamında öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz tarafından şiirler seslendirildi. Bu zor zamanlarda sizlere moral ve motivasyon olması dileğiyle. Keyifli dinlemeler.

Seslendirilen Şiirler:

Şiir-->Dünyanın Bütün Çiçekleri (Ceyhun Atuf Kansu) Seslendiren--> Sevilay Erkan (Müzik Öğretmeni)

Şiir-->Gurbet (Necip Fazıl Kısakürek) Seslendiren--> Mustafa Kök (7/D Sınıfı)

Şiir-->Tut Ellerimden (Abdürrahim Karakoç) Seslendiren--> Esila Aldemir (7/A Sınıfı)

Ock

CODE ORG ve Blockly Oyunlar sitelerine ait bilgiler aşağıdaki gibidir.

Ock

Okulumuz Türkçe Öğretmeni Melike Uymaz rehberliğinde 5-C sınıfı öğrencilerimiz, Kayseri ilimizde bulunan Erkilet General Emir Ortaokulundaki öğrencilerle mektup ve kitap arkadaşlığı kurdular. Bu zorlu salgın koşullarında arkadaşlarından uzak kalan öğrenciler, mektup ve kitap arkadaşlığı etkinliği sayesinden farklı ilden yeni dostluklara merhabalar dediler. Öğretmenimizi ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ock

Daha önce okulumuzda etkinlik olarak gerçekleştirilen ve Türkçe öğretmenimiz Aygül Donbak Tursun ve okul Psikolojik Danışmanımız Eyüp Can Yazıcı'nın yürüttüğü "Uzaktan Hoş Bir Seda", UDS'nin kabul etmesi ile etwinning projesi olarak yürütülmeye devam edecektir. Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize başarılar dileriz.

Ock

Okul Psikolojik Danışmanı Eyüp Can Yazıcı tarafından  velilerimize ve öğrencilerimize yönelik "Teknoloji Bağımlılığı" konulu seminer verildi. Seminerde teknolojinin kullanımı ve dikkat edilmesi gereken durumlar hakkında bilgiler verildi. Ayrıca teknoloji bağımlılığının bir hastalık olduğu, tedavisinin bulunduğu ve bu hastalığın belirtileri ile ilgili detaylı bilgilendirme yapıldı. Okul Psikolojik Danışmanımıza teşekkür ederiz.

Ock

Türkçe öğretmenimiz Sema ER ÇELEBİ rehberliğinde başlatılan "TAVSİYE EDİYORUM" etkinliğimizin 7. haftasında 8. sınıf öğrencilerimiz, okudukları kitapları sizlere tanıtmak amacıyla videolar çekmeye devam ediyor. Çekilen videoları izleyerek kitaplar hakkında bilgi sahibi olabilir ve kitaplığınıza katabilirsiniz. Bu güzel etkinliğe rehberlik eden öğretmenimize ve etkinliğe emek veren öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.

Bu hafta sizlere kitap tanıtan öğrencilerimiz:

8/D Mina Türkeli

8/E Abdussamet Cangül

8/F Muhsin Çamurcu

Ock

Okul Psikolojik Danışmanı Esma Şahin tarafından  velilerimize yönelik "Güvenli İnternet" hakkında seminer verildi. Seminerde güvenli internet kullanımı ve dikkat edilmesi gereken durumlar hakkında bilgiler verildi. Okul Psikolojik Danışmanımıza teşekkür ederiz.

Ock

Erzincan Mesleki Eğitim Merkezi tarafından koordine edilen ve okulumuz Bilişim Teknoloji öğretmeni Hakan İBİLİ tarafından yürütülen "2023 Eğitim Vizyonu Disiplinler Arası Eğitimine Robotik Kullanımı ile Adaptasyon" adlı proje kapsamında okulumuzda yürütülen çalışmalar hızla devam etmektedir. Uzaktan eğitim yöntemi ile devam eden kursumuzda öğrencilerimiz arduino uygulamalarını başarıyla yapmaya devam ediyorlar. Öğrencilerimize proje sürecinde başarılar dileriz.

Ock

Okulumuz, iki yıllık süresini dolduran eTwinning Okul etiketini takrardan almak adına tüm koşulları sağlayarak başvurusunu tamamladı. Resmi sonuçlar, Mart, 2020 tarihinde yapılacak ve olumlu sonuçlanması durumunda okulumuz 2021 - 2022 eTwinning Okul etiketini almış olan başarılı okullar arasına girecektir. Süreci başarılı bir şekilde yürüten Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Hakan İbili'ye teşekkür ederiz.

Ock

Fen Bilgisi öğretmenimiz Özlem Elif EĞİLMEZ, 5. sınıfı öğrencileriyle yaptığı eğlenceli deneyler ile sürtünme kuvvetini öğrendiler. Evlerinde sürtünme kuvvetini en az indiren hovercraft modellerini deneyen öğrencilerimiz eğlenceli vakit geçirdiler. Yapılan deneyler ile konuya daha hakim olarak kalıcı öğrenmeler gerçekleştirdiler. Öğretmenimizi ve öğrencilerimizi kutluyoruz.

Ock

Fen Bilgisi öğretmenimiz Özlem Elif EĞİLMEZ, 7. sınıfı öğrencileriyle yaptığı eğlenceli etkinlikler ile atom modellerini öğrendiler. Evlerinde yaratıcı yöntemlerle atom modelleri yapan öğrencilerimiz eğlenceli vakit geçirdiler. Yapılan etkinlikler ile konuyu kalıcı olarak öğrenmeleri sağlandı. Öğretmenimizi ve öğrencilerimizi kutluyoruz.

Ock

Sevdiklerimizden uzak kaldığımız ve özlem duyduğumuz bu zorlu pandemi sürecinde 'Uzaktan Bir Hoş Seda' Şiir dinletisi ile misafiriniz olmak istedik. Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Hakan İbili, Psikolojik Danışmanımız Eyüp Can Yazıcı ve Türkçe Öğretmenimiz Aygül Donbak Tursun'un organize ettiği 'Uzaktan Bir Hoş Seda' isimli proje kapsamında öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz tarafından şiirler seslendirildi. Bu zor zamanlarda sizlere moral ve motivasyon olması dileğiyle. Keyifli dinlemeler.

Seslendirilen Şiirler:

Şiir-->Şaşırdım Kaldım İşte (Yavuz Bülent Bakiler) Seslendiren--> Melike Uymaz (Türkçe Öğretmeni)

Şiir-->Memleket İsterim (Cahit Sıtkı Tarancı) Seslendiren--> Elif Nehir Genç (6/F Sınıfı)

Şiir-->Dünya Çocuk Günü Şiiri (Müfit Aksakal) Seslendiren--> Sıla Nida Yaldız (7/D Sınıfı)